Gebouw

STOER: Uit het juiste hout gesneden

Stoer Krommenie bestaat uit 17 moderne appartementen. Stoer Krommenie verrijst op de hoek van de Mercurius- en de Hermesstraat. Het oude bedrijventerreintje wordt de komende jaren getransformeerd tot leuk en levendig woongebied. 

Stoer Krommenie kenmerkt zich door woningen met veel licht en het grote zonnige terras pal op het zuiden. De woningen op de eerste en tweede verdieping bereik je via de ruime entree met de trap of de lift. Meer dan 100 zonnepanelen voorzien de woningen van energie en maken de woningen energieneutraal*, dit betekent dat de energie die wordt gebruikt om de woningen te verwarmen, ventileren, verlichten en van warm water te voorzien wordt opgewekt door de eigen zonnepanelen.

Uitzonderlijk wooncomfort

De grote ramen in de gevels zorgen voor veel licht in alle woningen. Op de begane grond komt de lichtinval binnen via de grote glazen pui die met schuifdeuren geopend kunnen worden. Via de hoofdentree zijn de woningen op de eerste en tweede verdieping met de lift of via de trap te bereiken. Op de eerste en tweede verdieping is een zeer groot terras met enkele privégedeelten. Het terras is georiënteerd op het zuiden. Hierdoor kun je hier optimaal genieten van de zon. De plantenbakken zorgen voor beschutting en intimiteit op het terras. Het biedt je de mogelijkheid om met een groep samen te komen, maar geeft je ook de privacy om van je terras te genieten.

*Energieneutraal

Het gebouw heeft een EPC waarde van 0,0 en is hierdoor energieneutraal en heeft een energielabel A met vier plussen.

Met een EPC berekening wordt aangetoond hoe energiezuinig een gebouw is. Dit wordt  bereikt door de hoge isolatiewaarden van de vloeren, buitenmuren, het dak, de kozijnen, ramen en deuren van de woningen.

De energiezuinigheid van een gebouw hangt ook af van de techniek. Het energiezuinige installatie-systeem met individuele warmtepompen zorgt voor comfortabele verwarming en optioneel koeling van de woningen. De ventilatie wordt mechanisch gestuurd door het CO2 gehalte in de lucht te meten.

De elektriciteit die hiervoor en voor de verlichting nodig is wordt volgens de EPC berekening opgewekt door de 104 zonnepanelen, hierdoor is het gebouw energieneutraal*.

 

Zonnepanelen
Besparen

Lage lasten!

Stoer Krommenie is energieneutraal*, dit is niet alleen goed voor het milieu, je merkt het ook in je portemonnee door de lage maandelijkse energielasten en korting op de hypotheekrente! Door de lage EPC waarde van het gebouw komen de woningen in aanmerking voor korting op hypotheekrente.

Eigen parkeerplaatsen

Aan de achter- en zijkant van het gebouw zijn 14 parkeerplaatsen. Twee van deze parkeerplaatsen hebben ook nog een oplaadpunt voor elektrische auto's voor gebruik van de bewoners.

 

VoldoendeParkeerruimte